fredag och lordag

Igar var det Black Friday och det betyder shopping!
Massa affarer har specialerbjudanden och de oppnar jattetidigt pa morgonen.
Vi akte over gransen till Kanada och Courtneys pappa tillbringade hela morgonen i telefon for att ta reda pa om det var okej for mig att aka over gransen.

Det var det (jag fick en stampel i passet!!!), sa vi akte till Grand Falls och tittade pa vattenfallet (saklart) och sen akte vi till ett kopcenter dar jag, Courtney och hennes tva tjejkusiner blev som galna :)
Men de andra ville inte stanna sa lange sa vi akte hem efter ett besok pa Kanadensiska KFC (Kentucky Fried Chicken).
Nar vi kom tillbaka gick vi till Monicas Scandinavian gift shop (!!), vi tittade efter present till Courtneys moster och hennes familj som vi ska bo hos i NYC. Vi kopte glogg, en Pettsonbok till barnen och tomte-te (har aldrig sett det forr men det var gott).
Kvinnan i kassan berattade att hon var gift med en svensk man. Han kom in i butiken nar vi var dar och borjade prata svenska med mig.
Snacka om att bli forvanad!! Detta var inte det enda som hande, han berattade ocksa att hans foraldrar kom fran Sibbhult och att han hade bott i Kristianstad. Oh herregud, vad varlden ar liten!!

Han berattade historien om hur det gick till nar det kom en massa svenskar till Maine. Darfor ska vi idag aka till New Sweden och titta pa monumentet och kanske ga pa museet. Iallafall ta lite kort :)

Pa kvallen akte vi till Courtneys gamla high school for att titta pa basket. Det var kul att se lite av den "high school spirit" som ar sa vanlig har. Varsta haftiga gympasalen hade dom.
Sen var vi nere pa byn och traffade Courtneys gamla vanner fran skolan. Jag pratade med en kille som var bonde och odlade potatis.

I eftermiddag aker vi tillbaka till Portland och packar upp och packar igen infor NYC pa mandag. Imorgon ska jag fa traffa Travis mormor och morfar som kommer fran Sverige. De har ett gammalt brev pa svenska som de vill att jag ska oversatta. Det kommer bli kul!!

Skillnader och likheter

Det som jag tycker ar de storsta skillnaderna har om man jamfor med det svenska samhallet ar tva saker:

- Allting ar storre. Bilarna, maten, manniskorna, affarerna, gatorna ar enorma! Man kanner sig som en liten dvarg. Jag har aldrig varit pa nagot ICA som ar sa stort som det WalMart jag var pa igar.

- Samhallet ar byggt runt bilen. Man maste ha en bil for att kunna ta sig nagonstans. Jag och Courtney har inte gatt en enda promenad sen jag kom hit. Det gar inte for det finns inga trottoarer eller stigar att promenera pa. Alla vagar ar bilvagar.
Jag reagerade over att familjen tvars over gatan hade fyra bilar. Men tydligen sa har alla varsin bil har, eller tillochmed tva. Courtney och Travis har en bil och tva stora pickuper.

Sjalvklart kommer det vara annorlunda nar vi kommer till NY, dar behover man ingen bil for det ar en gangvanlig och stor stad, men har ute pa landsbygden klarar man sig inte utan.

Annars ar det ganska likt Sverige pa manga satt.



onsdag och torsdag

Courtney och jag missade yogan igar for vi kollade fel pa schemat. Men vi tar det en annan dag. Vi akte tillbaka och at frukost och packade grejerna vi skulle ha med till Caribou.

Pa vagen upp hamtade vi Travis, Courtneys pojkvan, i Bangor dar han jobbade. Vi kom fram pa kvallen till Courtneys foraldrars hus i Caribou och dar traffade jag nagra kusiner och fastrar och mostrar och en enorm newfoundlandhund.

Vi at middag och sen kollade vi pa family guy hela kvallen. Idag ar det thanksgiving och vi har atit mat hela dagen. Jag ar sa matt sa jag rullar fram ungefar :)
Vi har atit jattegod mat, bl a pekanpaj, kalkon (saklart!), brod, citronpaj, hemlagad kola, potatis, tranbarssas, bonor, sotpotatisrora. Idag snoade det hela dagen sa har ar val en halvmeter skulle jag tro.

Annat vi har gjort ar kollat pa oceans 13, spelat scrabble och last bocker.

Lordagnatt, sondag och mandag

Resan over havet gick jattebra. Maten var god och sallskapet bredvid mig var trevlig och fast jag inte kunde sova sa gick det bra.
Nar jag kom fram till Boston sa var inte Courtney dar, det var for att jag, puckot, hade glomt att saga att jag mellanlandade i Zurich och inte i Chicago som jag sa fran borjan. Sa hon letade efter mig pa helt fel terminal.

Men efter ett tag sa hittade vi varann och akte raka vagen hem och sov. Jag var halvt dod efter nastan ett dygn pa resande fot.

I sondags var vi i Portland och akte runt och tittade, tog en kaffe pa starbucks (min forsta av antagligen ratt manga) och gick i parken. Pa kvallen tittade vi pa en amerikansk fotbollsmatch, New England Patriots mot Buffalo Bills, och at pizza och drack vin.

Igar var det mandag och skoldag for Courtney sa jag hangde med. En lektion i Financial Planning, inte sa kul men proffesorn snubblade pa overheadapparaten och det var kul! :)
Sen var Courtney pa akupunktur och pa kvallen var hon tvungen att skriva klart en uppsats sa jag kollade pa film och lagade "svensk" spaghetti med kottfarssas. Populart!

Idag ar det skoldag hela dagen och vi har precis haft lunchrast och atit mackor med jordnotssmor och sylt precis som man gor har i amerika. Gott! Detta ar sista dagen i skolan innan thanksgivinglovet och imorgon bitti ska vi ga pa hot yoga innan vi aker till Courtneys foraldrar uppe i Caribou.



I´M READY!!!

image265



COURTNEY HERE I COME!!!!!

Stilstudie


RSS 2.0