HAPPY NEW YEAR!


Bild: vi.sualize.us

 

Önskar vi här i BA, Argentina!

Ikväll ska vi samlas och skåla i champagne och äta lite jordgubbar innan vi ger oss ner på stan för att slå oss ner på en restaurang.

Vi ska äta god mat och dricka gott vin hela kvällen och klockan tolv får vi förhoppningsvis se fantastiska fyrverkerier!

HA DET SÅ BRA DÄRHEMMA I SVERIGE!!!


Mitt 2009

JANUARI

 Hade precis börjat jobba dagtid, skönt! Hamnade på samma ställe hela månaden och fick dessutom gå en defibrillatorutbildning. Började läsa grekiska på medborgarskolan på kvällarna, supersvårt men kul! Annars hände inte så mycket i januari.

 FEBRUARI

 Greken åkte iväg till Grekland en vecka och jag fick ha bilen. Jag Firade Alla Hjärtans Dag med Ida när Adde var på jobbet, vi käkade på Taco Bar och var på bio. Veckan efter var Ida och jag på Cirkus och lyssnade på Laleh. En tradition på fredagskvällarna var Let´s Dance hos Louise J Brieost och vin var vanligt förekommande!

 MARS

 Fortsatte med grekiskan och fick dessutom ett nytt uppdrag av kriminalvården. Tränade på Friskis så ofta jag kunde. I slutet på mars kom lilla familjen Tell upp till Stockholm! Vi var på Skansen och gick runt på stan. På kvällen åt vi tacos allihop i min lilla lägenhet. Sista helgen i mars var jag och Hampus och hälsade på Jens i Istanbul, Turkiet. Vilken resa! Allt var inkluderat, besök på hamam, fest och god mat, souvenirer, backgammon och vattenpipa osv.

 APRIL

 Över påsk åkte jag ner till Skåne som vanligt. Gjorde Österlen på mc  och pappa som körde. Sillamackan i Kivik var riktigt god! Var även på middag hos Hilda och hos farmor i Ystad och Abbekås. Den 17 flyttade Adde hemifrån och det firade vi med pizza och rött vin!

 Veckan efter var det grekisk-ortodox påsk som jag firade med svärmor och en granne. Vi var i kyrkan vid midnatt och tog del av mässan. Spännande!

Sen bar det av mot Skåne en snabbis igen. Vi tog bilen den här gången, och stannade hos faster i Rödje på nervägen. Sen fyllde Vidar 2 år och bjöd på kalas!

 MAJ

 Vi startade maj månad med en romantisk utflykt till Sturehov, söder om Stockholm där vi hade picnic. Jobbade över en del på ett mentalsjukhus som hade brunnit. Sen åkte jag till Örebro och hälsade på Simona & Micke som berättade att de skulle få en liten <3

Den 19 fyllde min man 23 år och jag gjorde jordgubbstårta till hela familjen! I slutet av maj var det grillning för hela slanten, både i Haninge och i Nacka hos Carro. Sista maj-dagen var det supervarmt och jag och Hampus låg i parken hela dagen och blev röda J

 JUNI

 Min födelsedag blev en härlig dag med överraskning (Nea) och picnic nere i Långbro Park. Jag jobbade som röstmottagare i EU- valet den 7 juni, det var en upplevelse och jag gör gärna om det. Sen var det semester och jag och Adde åkte ner till Skåne för att chilla och gratta Hjalle som tog studenten! Det hällregnade den dagen men det gjorde inget.

Midsommar firades i en liten stuga i Dalarna, helt underbart. Dalarna är vackert!

Sen kom Hjalle & Anna till Stockholm för en weekend. Vi var på Grönan och på Fjäderholmarna och det var supervarmt!

 JULI

 Första helgen i juli var jag i Skåne, det var kalas i Abbekås och festival i Kristianstad. Sen åkte min man till Grekland (igen!) och stannade borta länge länge (2 veckor). Jag roade mig med annat och var ute på krogen, på bio och jobbade rätt mycket. Sen kom Jens och hälsade på samtidigt som greken kom hem, åh vad kul, vi grillade och mös i värmen!

 AUGUSTI

 Sen åkte jag ner till Skåne igen, för femte gången i år, för att gå på den årliga släktfesten på mammas sida. Massor med god mat, dryck, sång och dans, det är så det ska vara! Fortsatte jobba, solade och badade på helgerna, för vattnet var helt okej och varmt. Betalade mina flygbiljetter till Argentina!

Den 26 flög vi ner till Thassos och förlovade oss på direkten! Varför vänta? Vi är ju kära!!

 SEPTEMBER

 Åh vilken underbar kärlekssemester vi hade i Grekland. Sol och bad och bruna blev vi J Hjalle och pappa flyttade till andra sidan jordklotet den 1. Ja herregud!

Jag var ledig några dagar när vi kom hem och hängde runt med kompisar…skönt att slappa.
Sen var det mest jobb men också utgång och Fia kom och hälsade på, såå kul. Dagen efter var inte lika kul, fy fan. Värsta i år tror jag! Haha

 OKTOBER

 Mamma & Karin kom och hälsade på och vi var på musikal, Hairspray. SUPERBRA! Skrattade så tårarna rann…Vi sprang också runt på stan och åt middag på min favoritrestaurang.

Helgen efter åkte jag med greken på kryssning till Tallinn. Firade att vi stått ut med varann i hela två år! Det regnade och var kallt, men ändå mysigt med en liten resa.
Sen var det stor 25-års fest i Tranås och vi bilade ner till Skåne med Viki i bilen, åhhh!!!
Riktigt lyckad fest!

 NOVEMBER

 Jag började november månad med en födelsedagsfest utomhus för Sara, vi grillade korv i Vinterviken. Äntligen är Sara stockholmare igen!!
Mamma var i Uppsala för jobb och jag åkte ut till Arlanda för att ta en fika. Påsen & Pajjen kom över på middag innan de skulle till Costa Rica. Sen var vi på Landet och dit kom Paranoid, så trevligt!!!

Började smygdricka julmust och glögg. I slutet av månaden flyttade jag hem till min fästman! Lyckat!

 DECEMBER

 Danne flyttade in i min lägenhet och jag pyntade i Addes och min nya gemensamma. Sen hade vi pepparkaksbak med kusinen, hans tjej och Carro. Jättegoda pepparkakor!
Jag var på utbildning och lyckades bli civil skyddsvakt.
Veckan innan jag skulle resa var kaosartad med tusen ärenden, resa ner till Skåne och väderkaos! Men jag klarade det och den 21 satt jag på flyget mot Sydamerika!

Vilken grej! Julafton och nyårsafton firades här nere och jag njuter av semestern och att upptäcka ett nytt land.


Dag 10Mongona var i Botaniska trädgården idag!Man kan få skav mellan tårna av flip flops och då köper man plåster att sätta mellan tårna. Plåster med Ice Age fäster inte så bra och då kan det se ut såhär!

Balkongen i Karins & Claes lägenhet är så liten att man måste sträcka sig ut för att få sol.

 Framför området där bilarna, fyrhjulingarna och motorcyklarna stod uppställda som ska köra i Dakar-rallyt.


Dag 9Idag vallade vi runt dom nya en runda på stan. Här poserar jag framför Obelisken.

Och så blev vi några till...Nu har Karin & Claes anslutit!


Dag 8
Dagens shopping är ett par oranga sandaler.Här bor Karin & Claes!


Dag 7
Dag 6BUENOS DIAZ!

Dag 5Idag har jag varit i Recoleta och på kyrkogården tog jag en bild där familjen Duarte (Evita Peron) ligger begravd.

JulaftonsmiddagVi firade julaftonskväll med en hejdundrande middag med entré, förrätt, varmrätt och dessert med champagne till. Frågan är nu hur vi ska kunna bräcka detta på nyårsafton :)

Dag 4Nu är det bara dig vi väntar på Vidar!

God Jul

önskar glada gänget i Buenos Aires!


Dag 3Här sitter jag på vår balkong och svettas :)
Livet är gött!Pappa och jag på en restaurang. Vi har Avenida de 9 Jullio bakom oss.

Dag 1-2Resan tar fart redan i skåne där mamma och Nea vinkar av mig.Anna på Paris Charles De Gaulle.Soluppgång när vi flyger in över Brasilien. Vackert!Nej jag köpte inte den här flaggan. Souvenirbutik på flygplatsen i Sao Paolo.


Foto: Per Erik Tell

På flygplatsen i BA blev vi fint mottagna med blommor och välkomstdrink! :)


TröttmössorA & A

Winter WonderlandOj vad kaxiga jag och Nille var när vi skulle åka till Ystad. Trots alla förbud och förmaningar om att vi inte fick köra pga klass 1 varningar och halt väglag så skulle vi det, till varje pris.
Vi hämtar en pulka i Viby och när vi ska köra ut därifrån så fastnar vi! I en snödriva!!
Det är ju så att man blir full i skratt!

Men vi fick hjälp direkt med bogsering så vi kom fram till Ystad så småningom :)

Nu drar jag!Utbildning


Bild från Svensk Bevakningstjänst

Igår blev jag färdig med min utbildning. Nu väntar jag bara på Länsstyrelsens godkännande sen får jag arbeta som civil skyddsvakt.

All I want for christmas!I wish this was me on Christmas Eve.

Eller inte.

Jag ska ju till Argentina!! Kommer inte få några julklappar i år men det gör inget, en resa är tusen miljoner gånger roligare än en pryl :D

Sommaren 2008Foto: Andreas

Andra Advent


Äpplet

 

Ja men det är ju en sån här jag ska ha!!!


RSS 2.0