Allvar

Nu har Jens, Frida, Claire och pappa åkt hem. Nu är helgen slut. Internet har slutat fungera i vår lägenhet.
Skolan har börjat. Pengarna är slut.

Ja, ni fattar. Fyra dagar tills helgen börjar igen. Fast då ska jag ju jobba så det kommer inte att märkas.
Saker att se framemot inom den närmsta tiden:

- CSN-pengarna
- Att jag klarar finaluttagningen till att bli jympaledare på söndag. Håll tummarna!
(- Coopfesten + personalfest)
- Shopping med Maria
- SL-kort?
- Parisresan
- Hälsa på Sara i Grebbestad

Puss!

Puss!

Niklas Andersson fick heta Flen. Det fanns två anledningar till detta. 
1. Han kommer från Flen
2. Det fanns fyra andra Andersson i plutonen


danspaus

danspaus

Hylén, jag och Pennerman svettas vid väggen i en kort danspaus.


Don Juan gånger två

Don Juan gånger två

Victor Hylén och Jacob Gudmundsson gick loss ordentligt


Robin

Robin

Allas favorit! Blev framröstad som Plutonens bästa kamrat under lumpartiden. 
Robin i dansartagen :)


När vi ätit och druckit färdigt på Elverket så lovade Köhl att han stod Köhl +25 på listan på Mera Bar. Så vi gick dit nästan allihopa. Där blev det ett förfärligt drag efter ett tag :)

Skåningar

Skåningar

Seger och jag satt bredvid varandra vid "Skånebordet". Seger bor numera också i Stockholm och födriver sina dagar på KTH eller så är han ute på Lidingö och springer i skogen. Den killen har kondition som en gnu! I lumpen sprang han tillochmed en bit av en löparrunda med mig på ryggen! Det kallar jag styrka!


Hjulström & Krüll

Hjulström & Krüll

Jag, Frida och Claire var ute och dansade (lite) i fredags. Hade druckit ganska mycket vin och avverkade Berns och Soap Bar innan vi gav upp och åkte hem. 
Upp klockan 12 dagen efter. Det var bara in i duschen och göra sig iordning på nytt för Robin hade roddat ihop en återträff för min pluton som jag låg tillsammans med i lumpen. Det var nästan exakt två år sen vi muckade (20 augusti 2004) och vissa hade jag inte sett sen dess. Vi var mellan 20-25 st av sammanlagt 39 st.

Klockan 16 samlades vi på k1 för att gå och in och snoka lite, de hade gjort om ganska mycket, stallet osv. Dagofficer var Löjtnant Scheynius och han guidade runt och berätta en massa roliga anekdoter plus alla nya häftiga grejer som inte fanns när vi låg inne.
Det mest uppskattade var nog den automatiska gödselrännan som fraktade bort all skit automatiskt. När vi låg inne (på stenåldern) fick vi skyffla upp skiten i skottkärror som vi sen fick köra och tömma. Gissa om det var populärt att råka välta en sån mitt i stallgången?

Bord hade bokats på resturang Elverket på Linnégatan. Jättefint ställe med jättetrevlig personal. På bilden Maria och Max som båda var i min grupp.


Chokladkoppen

Chokladkoppen

FREDAG 15:15
Efter att Claire hade fått se "changing of the guards" vid slottet så gick vi till Chokladkoppen, Gamla Stans mysigaste cafe. Vi frossade i mackor, soppor och pajer och drack kaffe. Fick sitta där ett tag eftersom himlen öppnade sig och det bara störtade ner vatten!

Claire var på besök hos mig i Stockholm tillsammans med Jens och Frida. De kom sent på torsdagkvällen och stannade till söndag morgon. Claire, som kommer från Canada blev kompis med Frida när båda bodde i Paris. Hon har varit i Sverige två gånger tidigare med aldrig tidigare i Stockholm. Jag var den bästa guiden på slottet hon hade kunnat ha! :)


Till brunögd...

Till brunögd...


Från blåögd...

Från blåögd...


Anja släcker bränder

Anja släcker bränder

Var det inte polis jag skulle bli? Kanske satsa på en karriär som brand-kvinna istället?
Jag släcker en brand i en askkopp på centralen och givetvis fastnar det på bild :)


Sensmoralen i detta är: Ha alltid en vattenflaska med dig, oavsett vad du ska göra eller vart du ska!
Jag och Sandra fastnade i stan eftersom det var ett fruktansvärt regnande så jag kunde inte cykla hem.  Tillslut gav vi upp och åkte hem till henne och lagade lite mat.
Dessutom sändes Prisonbreak igår, säsongsstart! SJUKT SPÄNNANDE


Förtydligande

Stina och Rakel är hundar av rasen dvärgpinscher, inte människa :)

Tacokväll

Tacos hemma hos Dejan i goda vänners lag. Jag, Sandra, Kärran, Stina och Rakel gjorde Dejans mammas lägenhet osäker.
Dejan lagade mat åt ett helt kompani och vi åt upp typ en tiondel av all mat. Gott var det!
Jag ska gå upp om fyra timmar, det känns ganska mysigt. Ännu mysigare när jag tänker på att jag ska jobba i åtta timmar då!


Jag har blivit med klänningar idag :) Har köpt två stycken (bild kommer senare), en svart omlott från Gina Tricot och en stickad svart-vit randig från Soaked In Luxury. Jättefina båda två!!! Det var kärlek vid första ögonkastet!

GODNATT

Hiss-kul

Hiss-kul

Anna tog en bild på mig och Sandra i hennes minimala hiss med 3 gigantiska ICA-kassar och två stora kassar från IKEA. Det var fniss på hög nivå i den hissen. Jag har dessutom förvaringslådan "Håbol" ovanför huvudet som jag håller upp med ena handen, det var det enda stället den fick plats på.

Jag handlade en del på IKEA, nya lakan, nya handdukar, ny matta, plastblommor, matlådor och sådana där bra grejer som man behöver. Maria och Per kom hit och lagade världens godaste middag till mig, Anna och Mandus, det blev ugnsbakad färskpotatis med hemma-marinerade fläskkotletter och rödvinssås. Till det rödvin. Mums!
De åker till Bulgarien imorgon och flyget går tidigt på morgonen, så de passar på att sova här så har de ändå ganska nära till Arlanda.

Nästa vecka blir det high life i Finntorpskollektivet. Annas föräldrar kommer hit, min pappa kommer hit, Jens och Frida kommer hit över helgen, jag och Anna ska på återträff med plutonen och jag och Gurra ska ut och rida med Svante på Ekerö! Kan det bli en roligare vecka? Jag tror faktiskt inte det!
Dessutom flyttar Maria hit och jag börjar skolan på onsdag :)


ICA

ICA

Jag och Sandra på ICA med en full kundvagn med IKEA-grejer och korgar för att vi ska storhandla mat till Sandra. Notan slutar på över 1300 kronor! Det blev 3 STORA papperskassar till slut. Killen i kassan trodde aldrig att våra varor skulle ta slut :)


Bussen till Slussen

Bussen till Slussen

Anna och jag åker buss till Slussen och det regnar, mysigt!


Utmaningen!

Pappa har utmanat mig i sin blogg! Här kommer mina svar:

1. En bok som förändrat mitt liv?
-

2. En bok som jag läser mer än en gång?
Skilda verkligheter av Marianne Fredriksson, det var hos Sassa jag läste hennes böcker och den här var favoriten, den läste jag flera gånger

3. En bok att ta med på en öde ö?
Bibeln

4. En bok som fick mig att skratta?
"Ett öga rött" av Jonas Hassen Khemiri. Jag log nog mig igenom hela boken och även om jag inte gapskrattade så fnissade jag iallafall lite här och där

5. En bok som fick mig att gråta?
"Pojken som kallades Det" av Dave Pelzer. Alldeles för hemsk för att vara sann (men det är den)

6. En bok som jag önskar hade skrivits?
"Så tänker en man"

7. En bok som jag önskar inte hade skrivits?
"Mein kampf" av Adolf Hitler 

8. Vad jag läser just nu?
"Fjäril utan vingar" av Malin Hedin och IKEA-katalogen (kanske inte räknas som en bok)

9. En bok jag har tänkt läsa?
Bibeln

10. Skicka utmaningen vidare till fem vänner på nätet.
Det gör jag till:

Jag har inga vänner på nätet...

Hänt i veckan

JOBBA JOBBA JOBBA

Fast jag har hunnit med en snabb resa till Katrineholm och Vingåker för att hälsa på älskade Sara! Det blev två nätter och en hel dag och vi hann med en hel del. Vi åkte till Läppe och solade (ingen av oss kände för att bada...), vi kollade på två filmer, vi gjorde björnbärspaj, jag körde bil mitt i natten mitt i skogen (trodde aldrig att jag skulle komma fram), vi var på inflylttningsfest i Katrineholm och en massa mer.
Klippte sönder ett av hennes mammas tyger för att jag behövde en provisorisk bh :)

Imorgon bjuder Sandra mig på frukost hemma hos sig. Nybakta scones, ost och marmelad och te, hur låter det? Hur bra som helst :)

Förresten, jag har kommit in på kriminologikursen! JIPPI! Jag börjar skolan den 23 augusti. Skönt! Drygt en vecka kvar, sen börjar allvaret. 


Semestern är slut i Hammarbyhöjden

Nu har tydligen semestern tagit slut för dom som bor i Hammarbyhöjden.
Idag var ALLA inne och handlade på Konsum när dom hade slutat jobbet (runt 16)! Jag skojar inte, ALLA! *svettas*

Vardagsliv

Kan det bli mer händelselöst?
Den här helgen har jag jobbat. Igår var jag och Mandus och badade, sen lagade vi mat och såg en film. 
Det är trevligt med lite sällskap.
Jag har nästan precis kommit hem från jobbet, ska gå ut och gå en runda typ en timme ungefär, det är nyttigt! Jag är så nyttig! (tjoho)
Nästa vecka stänger jag mest så jag hoppas på fint väder så man kan bättra på brännan som nästan är borta nu...sitta inomhus har ingen blivit brun av.

Förhoppningsvis blir det resa till Katrineholm för att hälsa på Sara plus Winnerbäck på lördag! Han spelar på Zinken, det ska bli roligt, han är underbar.

Två blir tre

Två blir tre

Äntligen! Lite manlig fägring i lägenheten!
Jag och Anna har fått en ny sambo, nämligen min kusin :)


Familjen

Familjen

TOTAL LYCKA! Sara är på besök i sin gamla hemstad! Vi gick ner till Fåfängan och fikade. Därifrån hade vi utsikt över Stockholm när vi åt de dyra mackorna. Sen kom det lite mer folk så vi kunde inte längre prata ostört...då gick vi ner till Sicklasjön och badade istället.
Kanon i vattnet och så hade vi wienerbröd med blåbärssylt på, då blev det ännu bättre! Wow!


Mås

Mås

Ståtlig mås i Hammarby Sjöstad. 
1 augusti 2006 kl. 08.30


Grillkväll i Älvsjö

Mat

Såhär fint hade jag, Sandra, Therese och Kristin dukat igår när vi var hemma hos Sandras föräldrar och grillade och hade det mysigt. När vi sätter igång och pladdrar och skvallrar så tar det aldrig slut och vi pratar i mun på varandra hela tiden. 
 Jag åkte hem vid halv tolv ungefär, stackars busschauffören körde fel två gånger i Älvsjö och tog mig från Gullmarsplan med tvärbanan. Mysig liten bana.





RSS 2.0